Wat mag je verwachten

Wat is kraamzorg? Als kraamverzorgster controleer ik de gezondheid van moeder en kind. Neem ik de taken van de moeder in het gezin over én zorg ik ervoor dat het huishouden zijn normale gang gaat. Ik begeleid, ondersteun en adviseer wat betreft borst- cq flesvoeding, gezondheid en verzorging.

De wettelijke eigen bijdrage bedraagt voor het jaar 2019 € 4,40 per kraamzorguur. In de zorgpolis van je zorgverzekeraar lees je hier alles over. Meer informatie over de verdeling van de kraamzorguren vind je bij www.knov.nl onder LIP (Landelijk Indicatie Protocol). 

Ik sta je bij tijdens een thuisbevalling en poliklinische bevalling, maar ik kan desgewenst ook aanwezig zijn tijdens een medische bevalling in het ziekenhuis. Hier zijn geen kosten aan verbonden; ik ben er graag voor je. 

De intake verzorg ik zelf. Rond de 32ste week van je zwangerschap maak ik een afspraak om langs te komen ter kennismaking. Daarnaast bespreken we jouw wensen met betrekking tot de kraamweek, het aantal uren waar je recht op hebt,  de inhoud van de kraamzorg tijdens de bevalling en daarna.  En kunnen we al jouw mogelijke vragen bespreken.